Toppbetyg till Polestar 2

Har testats av Euro NCAP

Nytt år, nya modeller som testas av Euro NCAP. Nu har Polestar 2, samt Cupra Formentor testats och har fått höga snittbetyg. 

Euro NCAP har genomfört sina första tester för året, och det var Polestar 2 och Cupra Formentor som kraschades. Båda bilarna fick fem stjärnor, med andra ord full pott. Bilarna testas i olika segment och då båda bilarna fick fina delbetyg, endast en enda poäng mellan de två bilarna. 

Tittar man enbart på Polestar 2 så noterar Euro NCAP att kupén förblev intakt vid en frontalkrock. Krockdockorna visar på bra skydd för knän och lårben. Dock visar analyser av den deformerbara barriären som användes vid testet, att Polestar 2 är något aggressiv mot andra fordon och därmed fick de avdrag på den biten.

LÄS MER: Officiell: Volvo C40 Recharge

Vid en sidokrock var skyddet tillräckligt bra för alla kritiska delar på kroppen, för både föraren och passageraren. Polestar är utrustad med en mittkudde för att skydda kollisioner mellan de passagerarna fram, och whiplash-systemet fungerade bra noterade organisationen. 

Allt som allt får Polestar ett 92 procentigt betyg för vuxna, 89 för barn, 86 för säkerhetsutrustningen och 80 för skydd för fotgängare, vilket är det högsta snittbetyget bland alla bilar som krocktestades 2020, fram till idag. 

Även Cupra Formentor fick fem stjärnor, och hade faktiskt högre betyg för vuxnas säkerhet, 93 procent, 88 procent för barn, 80 för säkerhetssystem, men ”bara” 68 procent för skydd av fotgängare. Även skyddet av förarens bröst kunde varit bättre.

LÄS ÄVEN: Säljstart för Cupra Formentor

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com