Saab i jubileumsversion – inom samma familj i över 40 år

Tillverkades i 300 exemplar

Det var den sista årsmodellen av Saab 96. Totalt tillverkades 300 exemplar av jubileums-versionen. Nu säljs ett av exemplaren på svensk auktion.

Bilweb Auctions majauktion kommer det säljas många fina bilar. En av dem är en Saab 96 V4 Jubileum från 1980. Jubileumsmodellen av 96 såldes som årsmodell 1980 och det tillverkades 300 exemplar. Modellen hade aquamarinblå metallic, blå plyschklädsel och fälgarna var i lättmetall.

Bilen såldes som ny i Hudiksvall 1980 och köptes av den nuvarande ägarens far som använde bilen återhållsamt. För 31 år sedan, 1991, tog sonen över bilen och har använt den till utflykter och lokala veteranbilsträffar. Bilen har alltid stått i garage. Små renoveringar såsom byte av gummislangar till förgasaren har gjorts.

Är i näst intill i originalutförande

Enligt auktionsfirman är bilen i näst intill i originalutförande. Dock har bilen uppgraderats med ett nytt sportavgassystem. Bilen ska gå bra i motorn och växellådan. Interiören är i fint skick, förutom att det finns några få hål på passagerarsätets övre del. Lacken är i originalutförande och väldigt fin. Dock är stötfångaren fram smårepig på höger sida, och kromlisterna på bakre stötfångaren har gått isär. Dock är helhetsintrycket att det är en välskött och sparsamt använd Saab i mycket fint skick.

Nisse Brandt, besiktningsman på Bilweb Auctions: ”Denna mycket fina Saab har ägts inom samma familj sedan ny och har mestadels varit körd på Norrlandsvägarna, vilket förklarar det fina skicket.”

Är du intresserad av att lägga ett bud, har bilen ett bedömt värde på mellan 170 och 200 000 kronor. Budgivningen startar 28 april.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com