Så mycket kostar nya Opel Astra i Sverige

De svenska priserna har avslöjats

Nya Opel Astra presenterades för ett tag sedan. Nu är det marknadspremiär i vårt avlånga land, och nu har de svenska priserna avslöjats.

Förra året visades den senaste generationen av Opel Astra upp. Den fick en sportigare design och ny teknik jämfört med föregående generation. Nu är det klart vilka priserna i Sverige blir.

I Sverige kan kunderna välja mellan med en bensinmotor och som laddhybrid. Opel Astra med bensinmotor är på 1,2 liter, samt producerar 130 hästkrafter och 230 Nm. Plug-in hybriden är i sin tur på 1,6-liter och genererar 180 hästkrafter samt 360 Nm. Båda versionerna är kopplade till en åttaväxlad automatlåda. Nästa år ska även Astra lanseras som en renodlad elbil.

Kostar från 389 900 kronor

Jämfört med den tidigare generationen är den sjätte generationen av modellen 0,4 centimeter längre och hjulbasen är 1,3 centimeter längre.

En grundutrustad (GS Line) Astra med bensinmotorn på 130 hästkrafter, kostar från 389 900 kronor, och väljer man en fullutrustad (Ultimate) är motsvarande pris från 424 900 kronor. Väljer man i stället en Plug-in hybrid med GS Line, kostar den från 469 900 kronor. Med Ultimate kostar den från 524 900 kronor.

Nya Opel Astra går att beställa nu.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com