Race of Champions återvänder till Sverige

Återvänder till Piteå Havsbad

Efter förra årets succé återvänder Race of Champions till Piteå Havsbad. Dessutom är sex förare redan klara för nästa års upplaga av tävlingen.

Race of Champions är en motorsporttävling där stjärnor från bilkategorier tävlar mot varandra i likvärdigt material för att utse mästarnas mästare. Tävlingen må vara på ”lek”, men det är mycket prestige som står på spel, och lockar till sig stjärnförare från hela världen. Förra året arrangerades tävlingen för första gången i Sverige och Piteå Havsbad. Nu är det klart att tävlingen återvänder dit även nästa år.

Förra året var första gången som deltagarna fick köra på snö och is. Det visade sig vara en stor utmaning för förarna. Den kände rallyföraren och fransmannen, Sébastien Loeb vann finalen mot tyske Sebastian Vettel, som för övrigt slutar i Formel 1 efter årets säsong. Dock ställer han även upp i Race of Champions även nästa år.

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats för mitt första lopp efter att jag har pensionerat mig från Formel 1, än Race of Champions, säger Sebastian Vettel i ett pressmeddelande.

Två svenskar återvänder till Race of Champions

Andra förare som redan nu är klara för tävlingen är den tvåfaldige Formel 1-världsmästaren Mika Häkkinen, och den svenske rallycrossvärldsmästaren och rallyesset Johan Kristoffersson.

Lagtävlingen förra året vanns av Norge då Peter Solberg tog hem segern tillsammans med sonen Oliver Solberg. Ja, han är svensk, men representerade Norge just den tävlingen. Båda förarna är även med i nästa upplaga av tävlingen. Även den dubble W-series mästaren Jamie Chadwick återvänder till tävlingen.

Race of Champions arrangeras 28–29 januari 2023.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com