Prototypen till Bugatti Veyron Grand Sport restaurerad – del av nytt program

Programet lanserades förra året • Certifiering inför framtiden

Bugatti har ett relativt nylanserat program som restaurerar olika bilar från den franska biltillverkaren. Nu har första resultatet visats upp. 

Bugatti har visat upp den första moderna bilen som har restaurerats och certifierats via den franska biltillverkarens La Maison Pur Sang-program. 

Och det är inte vilket exemplar som helst som restaurerats, utan det är prototypen till Bugatti Veyron Gran Sport som debuterade vid Pebble Beach Concours d’Elegance 2008. Den är lackerad i vit metallic silver och har en interiör i cognacbrun läder. 

Bilen köptes tillbaka av Bugatti förra året och plockades sedan isär för att identifiera alla delar som använts. De skulle även restaurera eventuella dåliga bildelar. Flera karosspaneler byttes ut, så även vissa aluminiumdelar, och även lädret byttes ut. När allt arbete var klart så köptes bilen av en ny samlare relativt snabbt uppger Bugatti. 

LÄS MER: Prototyp av Bugatti EB 110 GT säljs

La Maison Pur Sang-programmet drivs från Molsheim i Frankrike (biltillverkarens huvudkontor) och lanserades förra året. Målet är att tillhandahålla både befintliga och framtida potentiella ägare med en detaljerad historik över sina bilar. 

Som du vet är bilens historik väldigt viktig för bilsamlare, speciellt om bilarna har använts som tävlingsbilar, eller om de har ägts av kändisar, vilket är nästan fallet för alla Bugattis. Arbetsteamet kan både spåra bilens historisk, även bestämma äktheten hos alla Bugatti-modeller och delar, oavsett hur gamla de är. 

Programmet erbjuder också en restaurering, samt en uppgraderingstjänst där enbart officiella delar används. På så sätt kommer inte bilens certifiering påverkas. 

LÄS ÄVEN: Klart: Rimac tar över Bugatti tillsammans med Porsche

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com