Priserna på elbilar rusar på begagnatmarknaden

Medianpriserna på bensinbilar ökade inte ens med en procent

Priserna på elbilar på begagnatmarknaden har ökat rejält under hösten eftersom suget på de eldrivna bilarna är enormt.

Efterfrågan på elbilar och laddbara bilar blir allt större. I september var varannan bil som nyregistrerades i Sverige laddbar. Även på begagnatmarknaden märks samma trend.

Hittills i oktober har medianpriserna på elbilar ökat med 16 procent jämfört med augusti, från 309 800 till 359 900 kronor fram till 15 oktober. Intervallet för medianpriserna är att bilen är max tio år gammal och har rullat max 15 000 mil.

De snabbast säljande elbilarna på Blocket under september och oktober var Audi E-tron, Volkswagen E-Golf och Tesla Model 3. Renault Zoe samt Nissan Leaf avslutade topp fem.

Det intressanta är att medianpriserna på bensinbilar inte ens ökade med en procent under samma period. För hybrider och miljöbränsle ökade medianpriserna med fyra procent, och diesel med sex procent.

– Vi vet att intresset för elbilar är stort och växande och det märks verkligen även på begagnatmarknaden. Det finns mycket som driver intresset för elbilar, både de höjda bränslepriserna, en ökad miljömedvetenhet och subventioner spelar in, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com