Polisen kraschade – körde dragrace mot varandra

Två polisbilar kvaddades efter att ha kört dragrace mot varandra. Fyra personer togs till sjukhus. 

Man får då och då höra om förare som kanske inte är så smarta och kör dragrace mot varandra, och kraschar därefter. Men hur ofta hör man talas om poliser som gör något sådant? 

Det är precis vad som har inträffat. Två poliser i Washington DC, USA, kvaddade varsin bil efter att ha kört dragrace mot varandra. Vad som har framkommit, är att de tävlade mot varandra i ett bostadsområde och körde upp emot 96 km/h. I videospelaren ovan ser du när Fox News rapporterade från platsen.

LÄS MER: Video: Galning kör igenom öppnande bro

Enligt uppgifter så kraschade först bilarna in i varandra, sedan körde den ena polisbilen igenom ett trästaket intill ett hus. Även om man inte tycker att skadorna ser så allvarliga ut, så blev fordonen totalkvaddade i kraschen. Det lokala polisbefälet var inte speciellt imponerad av händelsen, vilket framgår av ett email, skriver Carscoops. 

De fyra poliserna som var involverade i kraschen togs till sjukhus med lindriga skador, och har tagit ut ur yttre tjänst fram till dess att internutredningen är genomförd. De sägs vara relativt nya på jobbet, vilket kanske inte är så bra för deras fortsatta karriär inom poliskåren. 

Dock har varken den lokala borgmästaren, eller polischefen ville svara på några frågor.

LÄS ÄVEN: Här visar Kia Stinger varför man inte ska köra för snabbt i en vattenpöl

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com