Ovanlig Porsche från 1955 återupptäckt – hittades i container

En ovanlig Porsche från 1955 förvarades 35 år i en transportcontainer, nu har den återupptäckts.

Det här är en häftig återupptäckt, för bilen var tekniskt sett inte borttappad. Bilen i fråga är en Porsche 550 Spyder, årsmodell 1955, som en person i Kalifornien hittade, rapporterar Hagerty. Bilen fanns i en container i Orange County, Kalifornien. 

Bobby Green, som mannen heter, har återställd mängder med klassiska bilar, lyckades återupptäcka bilen genom nätverkande. När bilens ägare, Les Gunnersson, gick bort lämnade denne efter sig en stor samling med brittiska motorcyklar, men även Porschebilar under 1960- och 70-talet. 1963 köpte Les Porschen, för cirka två tusen dollar (cirka 17 500 svenska kronor).

– Les restaurerade den under 80-talet, men började sedan gillar motorcyklar och förvarade sedan helt enkelt bara Porschen i en transportcontainer och där har den bott i 35 år, fram tills nu, säger Bobby Green, till Hagerty. 

Gunnersson köpte Porschen, med serienumret 550-0069, som har en fyrcylindrig boxermotor. 

Bilen beställdes av en person från Pasadena i Kalifornien. Den var från början vit, men målades någon gång om till röd. Bilen tävlades med för första gången i december 1955 under Nassau Speed Week. 1957 bytte Spydern ägare och transporterades till Hawaii. Därefter såldes bilen vidare till dennes syster, som också tävlade med bilen under 60-talet. 

Porsche 550 Spyder är en ovanlig modell eftersom enbart 90 exemplar tillverkades. De kommer sällan ut på marknaden och säljs då för miljontals dollar. Modellen är för övrigt samma modell som James Dean körde när han kraschade och avled på en motorväg i Kalifornien 1955. 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Bobby Green (@oldcrowspeedshop)

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com