Officiell: Renault Austral – hybridiserad suv

Kunderna kan välja mellan tre olika hybridsystem

Renault har visat upp sin nya suv Renault Austral, och kunderna kan välja mellan tre olika hybridsystem.

Renaults elektrifieringsresa fortsätter. I höstas lanserades elektriska Renault Mégane E-Tech Electric och januari avslöjade den franska biltillverkaren att de ska bli ett renodlat elbilsmärke i Europa till 2030.

Nu har Renault presenterad den nya hybriden Renault Austral. Det är en suv i c-segmentet. Biltillverkaren har en strategi där de tänker lansera fler suvar i C-segmentet, och modellen är en del av den strategin. Austral är dessutom en del av Renaults nya formspråk som ska vara sportigt, sensuellt och tekniskt. Bilen är 451 cm lång, 183 cm bred, 162 cm hög, och tar upp till fem passagerare.

Renault Austral bygger på den tredje generationens CMF-CD-plattform. Den har tre olika drivlinor som erbjuds till kunderna. Dels en E-Tech full hybrid-motor (400 v) med en effekt på 160 eller 200 hästkrafter, en 1,3 TCe mildhybrid 12V-motor på 140 eller 160 hästkrafter, och en 1,2 TCe milhybrid 48V-motor på 130 hästkrafter.

Erbjuds för första gången som Esprit Alpine-version

För första gången lanseras en modell i en Esprit Alpine-version, vilket innebär att versionen kommer med en specialdesignad färg i form av Satin Shale Grey. Den får även 20 tums diamant-slipade svarta Daytona aluminiumfälgar med Alpine-märket, svarta takräcken och andra detaljer i svart. Versionen har också Esprit Alpine-märke på sidoskärmarna. I kupén finns det alcantara-klädsel med detaljer i kolfiber, en nappaläderratt med alcantara-inlägg, sömmar i blått, vitt och rött, aluminiumpedaler och dörrtrösklar med Alpine-loggan.

Nya Austral kommer med avancerad teknik såsom Multi-sense advance, inklusive 4control och över 30 förarhjälpmedel. Den har en skärm med ett multimediasystem tillsammans med Google-tjänster och appar.

Renault Austral lanseras på marknaden i slutet av 2022.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com