Nya Bentley Continental GT Speed – kraftfullare och smidigare än någonsin

Tredje generationen av modellen

Bentley har lanserat nya Continental GT Speed med en W12-motor som genererar 650 hästkrafter med en toppfart på 335 km/h. 

Bentley har lanserat den tredje generationen av Continental GT Speed, och den brittiska biltillverkaren kallar den för den mest dynamiska bilen i sin 101-åriga historia. 

Modellen debuterade på bilsalongen i Geneve 2018 och den nya generationen ska både ha mer kraft och bättre köregenskaper, samtidigt som komforten ska vara lika bra som förut. Bilen har en standard luftfjädring med aktiva dämpare. Som standard har den fyrhjulsdrift, samtidigt som differentialen kan justeras elektroniskt. Den har bakhjulsstyrning, samt aktiva krängningshämmare. 

Foto: Bentley

Fyrhjulssystemet är mer inställt på bakhjulsdrivning för att vara lite mer sportigare. Bakhjulsstyrningen gör att bilen snabbare kan svänga i lägre hastigheter och är samtidigt mer stabil i höga hastigheter. Som tillval finns även keramiska bromsar. 

LÄS MER: Exakt kopia av ikoniska Bentley Blower – tog 40 000 timmar att bygga

Bilen har fyra olika körlägen: Bentley, comfort, sport och dynamic. Det går även att stänga av stabilitetskontrollsystemet.

Bilen har en sexliters W12-motor som genererar 650 hästkrafter och 900 Nm i vridmoment. 0-100 km/h går på 3,6 sekunder, och den har en toppfart på 335 km/h. Kraften går via en åttaväxlad automatiskt låda med dubbelkoppling. Växlingen är dubbel så snabb i sport-läget jämfört med tidigare modeller. 

Tittar man på utsidan, så har den en mörk grill, och likaså ett mörkt galler vid stötfångaren, 22-tumshjul och förändrade sidokjolar. Även interiören har fått en del förändringar. Som standard kommer det finnas läder i två färger och klädsel i Alcantara, där man kan välja mellan 15 olika färger. Trädetaljerna kommer som standard vara i Piano Black, men även där finns det sex olika alternativ. Mittkonsolen går även att få i aluminum. 

LÄS ÄVEN: Nya tillvalet till Bentley: tweed

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com