Nissans populära elbil uppdateras

Ny teknik och utseende

Det var den första serieproducerade elbilsmodellen, nu uppdateras Nissan Leaf ned ny teknik och uppdaterat utseende.

Nissan har presenterats en ny och uppdaterad version av Nissan Leaf. Modellen var den första massproducerade elbilsmodellen och nu får den en uppfräschning.

En uppdatering är att Leaf får nya 16- och 17-tums lättmetallfälgar som ska ge ett intryck av sportighet. Den får också Nissans nya logga på hjulen och den främre grillen.

Modellen får även ny teknik i form av körassistansfunktionen ProPilot som gör det möjligt för bilen att automatiskt stanna, starta samt hålla ett säkert avstånd till bilen framför. Samtidigt har den E-padel, som möjliggör att föraren kan gasa, bromsa och stanna med en enda pedal.

Går att beställa idag

Bilen får även infotainmentteknik såsom NissanConnect, där det finns stöd för både Apple Carplay, samt Android Auto. Modellen får även ett nytt och djärvare utseende.

Kunderna numera välja sex nya exteriörfärger, fem tvåtonsalternativ, plus två nya nyanser finns tillgängliga (Erbjuds också hos Nissan Qashqai och Nissan Ariya).

Precis som förut går det att välja mellan två olika batterier som ger en räckvidd på upp till 38,5 mil enligt WLTP.

Nissans strategi för framtiden är att de fram till 2030 ska lansera 23 nya elektrifierade modeller, och det inkluderar 15 elbilar.

Nya Leaf kommer i april och priserna startar från 362 400 kronor. Den går att beställa nu.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com