Mercedes-Benz C-klass får nyp i kinderna

Får fler autonoma funktioner.

Storsäljaren C-klass kommer i uppdaterat utförande. Till nyheterna hör förbättrad elektronik.

Tänka sig, Mercedes-Benz C-klass är fyra år gammal och ändå så pigg. I fjol var C-klassen märkets mest sålda modell, de grå tinningarna till trots, och någon avmattning har inte synts till.

Men förr eller senare kommer ändå verkligheten att komma ikapp åldringen. Därför får C-klass nu en lättare ansiktslyftning så att modellserien ska kunna leva vidare i ytterligare några år.

Framför allt får C-klass uppdaterad elektronik, med semiautonoma funktioner som ska underlätta körningen och en fullt digital instrumentering som tillval – men den enorma LCD-planka vi sett i bland annat A-klass och G-klass lyser här med sin frånvaro. Alltjämt får man nöja sig med en helt vanlig skärm som skjuter ut från mittkonsolen.

Daimler AG

Synd, för A-klassens skärm är rätt läcker.

Utvändigt märks smärre förändringar av frontstötfångaren och strålkastarna har fått mer avancerad LED-teknik. Om vi får se några andra skillnader under skalet är oklart, Mercedes-Benz säger ingenting om vilka drivlinor som kommer att hamna i den uppdaterade C-klass.

Officiell premiär är bokad till början av mars, då bilsalongen i Genève kommer att slå upp sina portar. Då får vi också veta mer om den uppfräschade C-klassen. Håll ut!

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com