Honda presenterar nya generationen av HR-V

Har hybriddrivlina som standard

Honda har visat upp den senaste generationen av sin kompakta suv HR-V.  

Honda har presenterat den tredje och senaste generationen av sin kompakta Suv Honda HR-V. För första gången har den en hybriddrivlina med två motorer. Honda gör sig av med drivlinorna med rena förbränningsmotorer, med andra ord, inga renodlade dieselmotorer, eller bensinare för den delen.

De tekniska detaljerna har inte bekräftats av Honda, men motorn lär antingen bli en 1,5 liters turboladdad fyrcylindrig bensinmotor som används av Honda Jazz, eller en tvålitersmotor som finns i CR-V Hybrid. 

Formen på bilen har en coupéinspirerad form, som har utformats för att förstärka utrymmet och bekvämligheten i interiören. Enligt Honda reflekterar den sin rena, moderna designfilosofi som återspeglas i övriga nya Honda-modeller, och följer huvudkonceptets funktion och skönhet.

LÄS MER: Uppgifter: Honda Civic Type-R slipper hybridteknik

Designen inkluderar en ny och integrerad grill, medan karossen har en lång motorhuv, och mer vertikala sidor, så att utrymmet i interiören inte påverkas. Motorhuvens mittersta del är låg och plan, med en axellinje som flödar längs med A-stolpens bas, för att skapa en känsla av stabilitet och säkerhet. HR-V har en bra rymlighet tack vare en bra paketering av hybridrivlinans komponenter.

Interiören har en suv-känsla med moderna textilier och mjuka material. Den har en modern minimalistisk estetik genom instrumentpanelens horisontella linjer, där varje del har placerats för att bidra till känsla av utrymme. Den har även ett nytt luftspridningssystem som skapar ett flöde av frisk luft bredvid och ovanför passagerarna. 

Nya HR-V blir tillgänglig i Europa under senare delen av 2021 och är den senaste modellen som bär märket e:HEV (Hybrid Electric Veichle). Sedan tidigare har även CR-V och Jazz samma märkning. Honda har som mål att ha elektrifierat alla sina europeiska standardmodeller till 2022. 

Svenska priser förväntas presenteras de kommande månaderna.

LÄS ÄVEN: Honda: Vi blir först med att producera självkörande bilar på nivå 3

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com