Här kör familje-suven i 303 km/h

Nya RS Q8 som en raket på Autobahn

Nu vet vi hur snabbt kommande storsuven Audi RS Q8 kan ta sig fram på motorvägarna.
I det här Youtube-klippet tar föraren upp bilen i 303 km/h – och visst verkar motorn ha mer att ge?

Den har redan visat sina muskler på Nürburgring. Audis senaste storsuv RS Q8, blev i höstas den nya rekordhållaren i klassen suvar med tiden 7 minuter och 42 sekunder.
Nu får vi se vad den går för på Autobahn. Nederländska Youtube-kanalen Hartvoor Autos har en enkel affärsidé. Sätta sig i bilar, filma turen och pressa motorerna till max. Inget onödigt pratande – och det vore kanske inte så lämpligt när man pressar upp bilarna i drygt 300 km/h i vardagstrafik på Autobahn.

I det här nya klippet har de fått en härlig dag med den nya RS Q8 – bilen som kan ta hela familjen och en massa bagage på en riktigt snabb resa.
Under huven finns en dubbelturbomatad 4,0 liters TFSI V8 med en toppeffekt på 600 hästkrafter och 800 newtonmeter mellan 2 200 och 4 500 varv per minut.
Om man har riktigt bråttom till barnens innebandyträning kommer man märka att bilen gör 0-100 km/h på endast 3,8 sekunder.

Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h, men om man köper Dynamic package kan man låsa upp det och fortsätta gasa hela vägen upp till 305 km/h.
Det var precis vad holländske föraren gjorde för några dagar sen. Efter några kraftiga inbromsningar i omkörningsfilen fick han tillslut upp bilen i 303 km/h och bevisar att Audi nu har två familjemonster att välja bland.

Alldeles nyligen fick några andra nederländare –  AutoTopNL – sätta klorna i Audis nya toppmodell RS6 Avant.
När det gäller toppfarten för RS6 Avant så anges den av Audi till 306 km/h med Dynamic Plus-paktetet. AutoTop klarade inte riktigt att matcha den siffran, då de måste avbryta när bilen var strax under 300 km/h, men då var den fortfarande gott gåendes.

LÄS ÄVEN: Så snabb är nya Audi RS6 Avant i verkligheten

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com