Här är BMW:s viktigaste modeller fram till 2025

De tre viktigaste modellerna

Fram till 2025 kommer det lanseras en mängd med modeller från BMW. Här är de tre viktigaste.

Som många andra biltillverkare är BMW i ett viktigt skifte när det kommer till elektrisk mobilitet och elbilar. Autobild rapporterar att BMW vill fokusera ännu mer på elbilar nästa år. Då ska den tyska biltillverkaren erbjuda minst en helelektrisk modell i 90 procent av dagens marknadssegment, och till 2030 ska minst hälften av alla bilar som säljs i världen vara elbilar.

Därmed krävs nya plattformar som är enbart utvecklade för elbilar och även nyutvecklade drivlinor samt batterier. Dessutom vill de bygga ”Den grönaste bilen” och fokusera på hållbarhetsfrågan. Dock vill de inte skippa förbränningsmotorerna ännu.

BMW kommer lansera en mängd med modeller fram till 2025, men enligt den tyska publikationen kommer BMW XM vara en av de viktigaste modellerna som lanseras på marknaden. Det är BMW M:s första egna modell sedan BMW M1. Suven är en hybrid med en V8-motor som får hjälp av en elmotor. Systemeffekten är på 750 hästkrafter och 1 000 Nm. Den elektriska räckvidden ska vara på 8 mil.

En annan viktig modell är nya BMW 5-serien. Den lanseras antagligen med en ny dubbel strålkastare. G60/G61-generationen  av BMW 5-serien kommer antagligen presenteras under hösten nästa år. Den kommer antagligen erbjudas som både kombi och sedan. Den kommer troligtvis erbjudas som mildhybrid, laddhybrid med en lång elektrisk räckvidd, men även som diesel.

Den nya generationen BMW M3 kommer antagligen inte presenteras senare i år.  Men när den väl lanseras kommer M3 för första gången som touring, med andra ord kombi. Baktill kommer det finnas en svart diffusor men touring-versionen kommer antagligen se identisk ut som sedanen fram till B-stolpen. Effektmässigt lär den ha en treliters rak sexa med 480 hästkrafter, eller 510 hästar i Competition-utförande.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com