Gessles nya superköp: Två Ferrari för 15 miljoner

Vilken Joyride för Per Gessle.
Nu utökar popkungen sitt garage med en Ferrari Monza SP2 och en Ferrari 488 Pista.
Tillsammans kostar bilarna 15 miljoner kr – men värdet spås redan ha ökat.

Per Gessle gör som Zlatan Ibrahimovic och stjärnkocken Gordon Ramsay – och skaffar sig en Ferrari Monza SP2. I slutet av mars i år köpte Gessle, enligt Bilregistret, en grå Ferrari Monza SP2. Det handlar om en mycket exklusiv tvåsitsig Ferrari som är helt öppen och saknar reguljär vindruta. Inspirationen har hämtats från forna tiders Barchettamodeller.

Tekniken i bilen kommer från Ferrari 812 Superfast, det innebär en V12-motor utan turbo på 810 hästkrafter. Prislappen på bilen ligger på 12 miljoner kronor och den tillverkas bara i 499 exemplar. Enligt experter drog de som fick köpa en Monza SP2 rena vinstlotten och kan räkna med en rejäl värdeökning. Modellen spås bli en av de dyraste samlarbilarna i framtiden.

Men Per Gessle, som är en sann Ferrarientusiast, nöjde sig inte där. Samma dag köpte han även Ferrari 488 Pista i den klassiska färgen rosso corsa. Det handlar om den lättade banversionen av Ferrari 488, Pista-modellen väger 90 kg mindre jämfört med vanliga 488 och har 720 hk i stället för 670 hk från mittmotor-V8:an. Det innebär att bilen gör 0-100 km/h på 2,85 sekunder.

De två nya tillskotten till Per Gessles exklusiva bilsamling gör att han nu har dussinet fullt med Ferraribilar. Och det är inte vilka bilar som helst som finns i popkompositörens garage, det handlar om en av Europas främsta samlingar som torde vara värd ett tresiffrigt antal miljoner.

Och för Per Gessle har Ferrarisamlingen sannolikt varit både mer lönsam och roligare än aktiebörsen. Han äger två exemplar av Ferrari LaFerrari som har varit extremt bra investeringar. Bilen är en hybridsportbil med över 900 hästkrafter och hisnande prestanda. Gessle fick leverans på en av de sist tillverkade LaFerrari-bilarna 2017 och sedan dess har priset skjutit i höjden.

Tillsammans är de två Ferrari LaFerrari-bilarna värda ungefär 60 miljoner kronor att döma av de senaste auktionspriserna. Även Zlatan har en LaFerrari, så nu har de svenska stjärnorna flera likadana bilar.

Via sitt bolag äger han dessutom av de mest exklusiva veteran-Ferraris som finns i Sverige. Det handlar om en Ferrari 250 Granturismo som funnits i Sverige ända sedan den var ny 1962. Bilen köptes ursprungligen ny av Gösta Åhlén, på sin tid ägare av varuhusen Åhléns och Tempo.

Per Gessle har ytterst sällan pratat om sin Ferrarisamling. Vid något tillfälle har han hyllat sin Ferrari Dino, men annars har han låtit musiken från Ferraris motorer tala.
– Per pratar aldrig om sina bilar, han bara kör dem, har stjärnans manager Marie Dimberg sagt.

Vid sällsynta tillfällen avyttrar Per Gessle även Ferraribilar. Tidigare i vår skrev BytBil om en Ferrari 430 till salu som tidigare ägts av Gessle.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com