Ford E-Transit – alltid uppkopplad

Räckvidd på 31,7 mil på en enda laddning

När Fords kommande elektriska skåpbil E-Transit anländer till marknaden kommer den ha mängder med förarhjälpmedel och kommer alltid vara uppkopplad.

Fords elektriska skåpbil E-Transit lanseras under det andra kvartalet 2022 och ska enligt den amerikanska biltillverkaren bli en ny era för varutransporter. 

Kunderna har möjlighet att välja mellan två motoreffekter: 184 och 239 hästkrafter, med ett batteri på 68 kWh. Det kan laddas från 15 till 80 procent på 34 minuter via snabbladdare på upp till 115 kW. 

LÄS MER: ”Mach-Eau” – för den som saknar bensinlukt

På en enda laddning har bilen en räckvidd på 31,7 mil enligt WLTP och kommer utrustad med en mängd olika hjälpmedel. 

Som standard är E-Transit bland annat utrustad med klimatanläggning, SYNC4-infotainmentsystem med en 12-tumsskärm (som är utformat för OTA-uppdateringar), och nyckellös start. När det kommer till förarhjälpmedel så ingår Pre-Collision Assist, automatiskt nödbromssystem med fotgängardetektering och Lane-Keeping System. Dessutom är FordPass Connect modemet standard, vilket gör att transportbilarna alltid är uppkopplade och online. 

Andra funktioner som går att välja till är förarassistans med 360 graderskamera och Reverse Brake Assist, en nödbromsassistent som automatiskt bromsar vid backning, om en fotgängare befinner sig bakom bilen. 

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com