F1-världsmästaren kör Koenigsegg Regera i Monaco

Har 1 797 hästkrafter och gör 0-100 på 2,8 sekunder

Inför helgens tävlingar i Monaco fick en före detta Formel 1- världsmästare ratta runt en Koenigsegg Regera på gatorna i Monte-Carlo, och även omkring furstendömet.

Monaco är förknippat med glamour och i helgen genomfördes dessutom Monacos GP i Formel 1 där Max Verstappen vann det klassiska loppet. 

Inför racehelgen så fick en tidigare Formel 1-stjärna och före detta Formel 1-världsmästare for Mercedes, Nico Rosberg, som för övrigt växte upp och bor i Monaco, testa på den svenska supersportbilen Koenigsegg Regera. Både på delar av Formel 1-banan, och på de krokiga vägarna omkring furstendömet. 

Visst, det är coolt när Rosberg kör runt på gatorna i Monte-Carlo, men det är på de krokiga landsvägarna som Koenigseggen får sträcka ut lite och visa sina muskler. Just det här exemplaret har tillverkats i näst intill helt i kolfiber. Regera drivs dessutom av ett hybridsystem som inte har någon transmission. Drivlinan består av en V8-motor med dubbelturbo som stöttas av tre elmotorer. 

LÄS MER: Nu har du chansen att äga en Koenigsegg från 2008 med manuell växellåda

Allt som allt genererar bilen 1 797 hästkrafter. Den har ingen växellåda eftersom bilen använder elmotorer vid låga hastigheter, samt ett unikt kopplingssystem som kopplar in förbränningsmotorn över 50 km/h. Regera är med andra ord lättare utan transmissionen och även snabbare eftersom man inte behövs växlar för att få ut krafter ur bilen. Bilen gör 0-100 km/h på 2,8 sekunder, och 0-200 på 6,4 sekunder. Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 404 km/h. 

I ett tidigare inlägg i sin videoblogg (vlogg) så har han fått testa nya Audi e-tron GT (dessutom innan modellen officiellt lanserats) i ett dragrace mot Formel E-världsmästaren Lucas di Grassi i sin Formel e-bil. 

Så vad tycker Nico Rosberg om Koenigsegg Regera? Du får se i videon ovan.

LÄS ÄVEN: Video: Två Koenigsegg Jesko testas på flygfältet

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com