Då lanseras Peugeots elektriska kombi

Får en räckvidd på över 40 mil

Hittills har Peugeot e-308 och e-308 SW funnits som laddhybrider. Snart är det dags för elbilsversionen att göra entré.

I början av året var det säljstart för nya Peugeot 308 i Sverige. Idag finns den modellen och 308 SW som laddhybrider. Nu har den franska biltillverkaren avslöjat att de anländer som elbilar till marknaden i mitten av nästa år. Det blir i så fall den första europeiska biltillverkaren som erbjuder en helt elektrisk kombimodell.

e-308 och e-308 SW får en elektrisk motor som producerar 115 kW (156 hästkrafter) och 260 Nm. Räckvidden är över 40 mil enligt WLTP. Förbrukningen vid blandad körning kommer vara 12,7 kWh/100 km.

Kraften till elmotorn kommer från ett nytt 54 kWh (51 netto) högspänningsbatteri. Samtidigt erbjuds de med en trefas 11 k-ombordladdare som tillåter snabbladdning från 20 till 80 procent på mindre än 25 minuter vid en 100 kW-laddstation.

Lanseras på marknaden i mitten av 2023

Designmässigt har modellerna en lång huv som förstärker dess siluett. Samtidigt har bilarna Peugeots nya emblem som pryder grillen – en svart sköld med lejonet i mitten. Framtill finns ljussinnaturen och Matrix-strålkastare. Baktill finns de klosinspirerade bakljusen. Modellerna erbjuds med 18-tumshjul som är framtagna för de elektriska modellerna, så att aerodynamiken förbättras och prestandan optimeras.

I interiören finns den senaste generationens i-cockpit, rattvärme, en 3-D head-up-display och en 10-tum stor pekskärm.

Nya Peugeot e-308 och 308 SW har båda utrustning såsom adaptiv farthållare med start & Go-funktion, dödavinkelvarnare med en räckvidd på 75 meter, samt rear traffic alert som finns som stöd när man backar.

I samband med lanseringen i mitten av nästa år kan kunderna välja mellan Allure och GT på både e-308 och e-308 SW.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com