Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Chrysler 300M bilar

Se övriga modeller


Det vilar en stor stolthet i det amerikanska bilföretaget Chrysler. Ett företag som grundades av Walter P Chrysler 1925 och som sedan 2014 helt är uppköpt av Fiat, som under många år utökat sitt aktieinnehav. Inom Fiat-Chryslerkoncernen, FCA US LLC, finna många stora bilmärken som blivit uppköpta under åren vilket gör Fiat-Chrysler till världens sjätte största bilkoncern.

Två eftertraktade bilmodeller är Chrysler 200 och Chrysler 300. Chrysler 200 är en Sedan i premiumkategorin designad för att göra avtryck och erbjuda en sportig körglädje. Chrysler 300 är en prisvärd muskelkombi med attityd. Bilmodellen har även blivit framröstad till Årets bil i USA.

Chrysler Model B-70

Grundaren Walter Chrysler hade redan från början stora ambitioner. Tack vare stor kompetens under sin tid hos Buick gick han över till Maxwell som precis sammanslagits med Chalmers-Detroit för att vända företaget rätt. Det var där Walter tog kontroll och under det egna namnet Chrysler introducerade sin första bil. Bilen, en Chrysler Model B-70 som både var otroligt modern och prisvänlig blev med ens en succé och med det startskottet för ett bilimperium. Med Chrysler Imperial tog sig biltillverkaren in på marknaden för lyxbilar och kunde nu konkurrera med både Cadillac och Packard.

Chrysler ser grönt!

Med stora bensinslukande bilar under 1960- och 1970 talet var det hårda år för bilkoncernen i och med den stora oljekrisen. Det var tack vare att den amerikanska staten gick in med lånegarantier som Chrysler lyckades undvika konkurs. Från 1980 talet blev det nya tag och nya framtidsutsikter. De modeller som kom ut på marknaden var både mindre och framhjulsdrivna och fick Chrysler att tänka till. Nu satsar Chrysler på att erbjuda allt fler hybrid- och elbilar inom koncernen. Allt för att vi även i framtiden ska kunna ta oss fram på bästa möjliga sätt.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Chrysler (318)

Hitta en Chrysler 300M till salu i din stad

Till Bytbil.com