Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Cadillac De Ville bilar

Se övriga modeller


Cadillac är den äldsta amerikanska biltillverkaren och bland de äldsta tillverkarna i hela världen. Företaget grundades redan 1902 och tog sitt namn, Cadillac Automobile Company, efter den franske upptäcktsresande som fann Detroit, Antoine Laumet de La Mothe, Sieur de Cadillac.

Cadillac har tagit en stark position inom premiumsegmentet och med sitt hantverk och sin utmärkande design sticker Cadillacs modeller ut från mängden. Genom åren har Cadillac tagit fram många framgångsrika modeller såsom Cadillac Euphemia och Eldorado. Några populära modeller är bland annat Cadillac CTS, Cadillac CT6, Cadillac STX och Cadillac XT5.

Cadillac – bilindustrins pionjärer

Redan de första bilarna som producerades följde ledorden precision och kvalitet, och när General Motors 1909 köpte Cadillac bestämde de sig även för att ändra inriktning radikalt. Från att ha producerat modeller riktade till den stora massan valde företaget nu att fokusera på att bli ledande inom premiumsegmentet och tillverka bilar av högre kvalitet till en lite smalare målgrupp. Fokus hamnade på komfort och att ständigt vara i framkant när det kom till teknik och teknisk utveckling.

Cadillac var pionjärer inom många områden. De var den första biltillverkaren att erbjuda sina kunder bilar med heltäckande tak. Cadillac var även först med att ta fram en V8 motor med toppventilsteknik. En motor som många anser var starten för det stora hästkraftkrigen som efter det drog igång. Cadillac satte även standarden för design och var den biltillverkare, tillsammans med chefsdesignern Harley Earl, som tog fram de klassiska bilfenorna. En trend som höll i sig i mer än 15 år.

Cadillac Eldorado – normen inom amerikanska lyxbilar

Cadillac Eldorado är bilmodellen som 1953 gjorde succé och snabbt blev norm för hur den amerikanska lyxbilen skulle se ut. Bilen blev även en symbol för den amerikanska drömmen. Den första modellen tillverkades endast i den blygsamma upplag av 532 exemplar och alla i cabrioletutförande. En upplaga som nu är otroligt åtråvärd av bilsamlare. Eldorado har sedan första lanseringen tillverkats i elva generationer och har alltid tillhört Cadillacs dyraste bilmodeller.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Cadillac (286)

Hitta en Cadillac De Ville till salu i din stad

Till Bytbil.com