Volvo startar ny trend: Gömmer undan avgaspiporna helt

Här är första bilderna på faceliftade svenska storsäljaren Volvo V90 i R-designversion.
Volvo blir trendsättare och skippar de stora blanka avgasrören helt.
Största skillnaden under skalet är att bilen får mild-hybrid-teknik.

Volvo S90 och V90 börjar ha några år på nacken och modellerna som varit storsäljare i Sverige kommer nu i uppfräschade versioner. Förutom en försiktigt modifierad exteriör så kommer modellen med 48-volts mildhybrid-drivlina för alla modeller.

Förra veckan visade Volvo upp Inscription-varianten, här är de första bilderna på R-design. Och Volvo startar en ny trend genom att gömma undan avgaspiporna helt på bilen. De flesta premium-märken i dag har stora fejk-avgasutblås på bilarna, inklusive Audi, Mercedes och Volkswagen. Volvo har tidigare haft stora kromade ändrör, men gör nu helt om och gömmer undan avgaspiporna helt.

De största exteriöra förändringarna annars innefattar både fronten och bakpartiet på S90 och V90, inklusive nya dimljus, ny spoilerdesign och en ny nedre främre stötfångare.

På V90, V90 Cross Country och S90 är den mest slående detaljen den helt nya designen av bakljusen. Volvo kallar det för signaturbelysning med en sekventiell blinkers som är helt LED-teknikbaserad. Dessutom finns nya färger och fälgar till bilen.

Modellserien får ett nytt ljudsystem från Bowers och Wilkins med en omfattande uppgradering med en uppgraderad förstärkare, automatisk reducering av vägljud samt en ny inställning som enligt Volvo efterliknar ljudbilden på din favoritjazzklubb.

Dessutom kommer den kinesiska luftrenaren PM 2.5-partikelsensor till Sverige. Luftrenaren utvecklades ursprungligen för den kinesiska marknaden och rullas nu ut globalt, och den gör att föraren kan övervaka luftkvaliteten i kupén på displayen i mittkonsolen. Om så önskas kan Advanced Air Cleaner avlägsna nästan alla små partiklar i luften i kupén på bara några minuter.

Mildhybrid-varianterna, som först introducerades för SUV:arna XC90 och XC60 förra året, finns nu även för alla andra bilar i 90- och 60-serierna, samt för XC40.

Volvo hävdar att mildhybriderna sänker bränsleförbrukningen och utsläppsnivåerna med upp till 15 procent under verkliga körförhållanden.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com