Volvo skyddar nya modellnamn

Kanske kan vi vänta oss nya småbilar.

Biltillverkaren Volvo har skyddat en hel rad nya modellnamn, som tyder på en bred flora av elbilar. Dessutom kan ett par mindre modeller tillkomma.

Somliga stunder får man information från de mest oväntade håll. I det här fallet är det den kanadensiska Volvosajten Swedespeed som rapporterar att Volvo har sökt varumärkesskydd för en rad modellbeteckningar som börjar på P: P5, P6, P8, P9 och P10 är enligt den europeiska immaterialrättsorganisationen EUIPO registrerade som namn på elektriska fordon.

Gissningsvis kommer dessa att komplettera Volvos modellbeteckningar på samma sätt som D4 eller T8 gör i dag. I det fall att renodlat eldrivna Volvomodeller lanseras lär de då alltså heta saker som S90 P9 eller V20 P5.

Förlåt, V20 finns väl inte? Nej, men detta är den andra överraskningen. I USA har Volvo skyddat modellnamnen V20 och V30, ett tecken som tyder på att Volvo planerar mindre modeller framöver. I alla fall om de tänker följa sin egen namnkonvention.

Nej, så kommer de inte att se ut. Vår illustratör är full.

Bytbils illustratör

Nej, så kommer de inte att se ut. Vår illustratör är full.

Än så länge är det dock svårt att dra några vidare slutsatser. Om de europeiska handlingarna avslöjar att P-serien handlar om elbilar, så säger de amerikanska inte mer än att V20 och V30 kan namnge vad som helst från rattar till hela fordon. Men varför skulle man döpa en ratt till V20?

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com