Volvo sätter in 300 bilar i kampen mot corona i Sverige

Volvo Car Sverige sätter in 300 Volvobilar i kampen mot coronapandemin.
Bilarna ska användas till hembesök hos patienter, för att transportera sjukvårdsmaterial och stötta Röda Korsets krisinsatser. Dessutom kan vårdpersonal få en gratis hyrbil för att ta sig till jobbet.
– Vi vill att våra bilar kommer till så stor nytta som möjligt under dessa extraordinära omständigheter, säger Volvo Car Sveriges vd Jon Wakefield.

Behovet av transporter inom vården har ökat som en konsekvens av Coronapandemin. Både friska personer som tillhör riskgrupper och vissa äldre patienter som behöver uppsöka sjukvården uppmanas att stanna hemma för att undvika att bli smittade. Istället kan patienter besökas i hemmet av läkare och sjukvårdsteam, och många är beroende av att få leveranser av mat och mediciner till dörren. Dessutom byggs ett stort antal nya intensivvårdsplatser, där sjukvårdsmaterial och medicinteknisk utrustning behöver transporteras.

Volvo Car Sverige ställer nu över 300 bilar till samhällets och sjukvårdens förfogande. Bilarna används till vardags bland annat för provkörningar eller skulle i vanliga fall säljas vidare på begagnatmarknaden via Volvo Cars dotterbolag Volvo Bil eller hyras ut via Volvo Car Sveriges dotterbolag Hertz.
– Vi befinner oss i ett läge där alla som kan måste hjälpa till, och därför styr vi om de här bilarna så länge behovet finns, säger Jon Wakefield.

Den som jobbar inom vården har dessutom möjlighet till att få hyra en Volvobil gratis för att underlätta transporten till jobbet.

Bilar som Volvo Car Sverige ställer till förfogande:

Cirka 200 bilar görs tillgängliga via den ideella organisationen wefightcovid.org. för att hjälpa vårdanställda som är i behov av bil.
Läs mer om We Fight Covid här: https://wefightcovid.org/.

Via organisationen kan du som arbetar inom vården ansöka om en gratis hyrbil för att underlätta transporten till och från arbetet. Dessa bilar läggs till de bilar som Volvo Cars via Hertz och M redan erbjuder We fight Covid.

Svenska Röda Korset har ett flertal pågående nationella krisinsatser kring arbetet med att hindra eller lindra Corona smittan i landet. För att underlätta deras uppdrag kan lokala Röda Korset-föreningar kontakta sin närmsta Volvohandlare eller Hertz-kontor och där få hjälp att låna bil av dem.
Via dotterbolaget Hertz är Volvo Car Sverige sedan tidigare partner till Svenska Röda Korset vid nationell kris vilket innebär att Röda Korset kan rekvirera ytterligare bilar utifrån behov.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com