Volvo satsar stort – tänker ta över två återförsäljare

Förvärvar Upplands Motor och vill ta över Bra Bil

Om fem år vill Volvo Cars att hälften av deras bilar ska säljas online.
I en del av den satsningen tillkännager företaget nu förvärvet av Upplands Motor och föreslår ett komplett övertagande av Bra Bil.

Ambitionen från Volvo Cars är att sälja 50 procent av sin globala volym online år 2025. Företaget vill uppgradera och modernisera sättet som kunderna köper, leasar, prenumererar och servar sina bilar i Sverige.

På måndagen förkunnade så företaget förvärvet av återförsäljaren Upplands Motor som är baserat i Stockholm. Den affären måste dock få ett rättsligt godkännande innan den blir av.

Samtidigt föreslås det ett komplett övertagande av återförsäljaren Bra Bil. Syftet är att slå ihop de båda verksamheterna med Volvo Cars egna återförsäljare Volvo Bil.

Tanken är att den svenska marknaden kan bli ett test för att samla kunskap och utveckla den framtida affärsmodellen. I pressmeddelandet står det bland annat att ”Det traditionella sättet att möta bilkunder har fungerat bra i årtionden men som det ledande bilmärket i Sverige förändras Volvo Cars för att möta framtida konsumentkrav”.

De vill alltså ge kunderna samma moderna och problemfria upplevelse som finns i andra branscher och därigenom öka onlineförsäljningen av bilar.

– De digitala och fysiska platserna som våra kunder besöker när de köper, leaser, prenumererar på eller servar sin Volvo ska hänga ihop och verkligen sätta kunden i fokus. Det är vi som ska röra oss runt våra kunder, inte tvärtom. Nu tar vi ett stort och viktigt steg i att förändra livet som Volvokund Sverige, och den nya verksamheten kommer att stå som förebild för hela landet, säger Jon Wakefield, vd för Volvo Cars Sverige, i ett pressmeddelande.

Den nya organisationen ska användas som en förebild för de 29 återförsäljare som Volvo Cars har i Sverige.

–  Eftersom världen runt oss förändras snabbt och konsumenter interagerar med Volvo Cars på ännu fler sätt, måste vi se till att varje interaktion ökar deras totala Volvoupplevelse, säger Lex Kerssemakers, högst ansvarig för den kommersiella verksamheten på Volvo Cars.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com