Volvo lockar – med ”tidsmaskin”

Med vad är det tillverkaren menar?

Vad sägs om en egen tidsmaskin?
Det låter udda, men det är just vad Volvo utlovar.
På Los Angeles-mässan i slutet av november ska de avslöja vad de menar.

Det är i ett kort pressmeddelande som Volvo berättar att de kommer att visa upp sin nya tidsmaskin på Los Angelessalongen. Det enda som avslöjas är att konceptet baseras på Volvos modulära plattform SPA (som ligger till grund för nya XC90 samt kommande S/V90).

Konceptet har utformats av Volvos studio i Kalifornien VCC och är sprunget ur den forskning som centret håller på med kring framtida mobilitet.
– Du kommer inte kunna åkta tillbaka i tiden och möta historiska legendarer eller åka till framtiden och möta dina barn. Men när vårt planerade koncept appliceras på ett SPA-baserat fordon har det potential att ge tillbaka en hel del tid till föraren, säger Anders Tylman-Mikiewicz, chef för Volvo-studion.

Är det självkörande bilar?
Volvos meddelande har fått spekulationerna att sätta igång, men det mesta pekar mot att man kommer att visa upp någon form av teknologi för autonom körning.
Den svenska tillverkaren har tidigare sagt att man kommer att sätta igång ett pilotprojekt med självkörande bilar i Göteborg 2017. Om det här är sammanlänkat med det projektet återstår att se – den 18 november, då Los Angeles-mässan startar, får vi reda på mer.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com