Volvo-chefen om fartspärren: ”Körs i extrem hastighet”

Volvochefen Håkan Samuelsson tar nu bladet från munnen om nya fartspärren och debatten om kinesiska ägare.
– Kom ihåg att ett antal olyckor också inträffar på de säkra tyska motorvägarna eftersom det körs i extrem hastighet, säger Samuelsson till Süddeutsche Zeitung.

Volvo Cars ägare Geely rapporteras nu vara på väg att notera sitt bolag på Shanghai-börsen för att få in nytt kapital. Samtidigt pågår debatten om att kinesiska ägare försöker flytta fram sina positioner i Europa under coronakrisen.
– Affärer med Kina är främst till förmån för båda. Sedan Volvo köptes av Geely har bilförsäljningen nästan fördubblats, liksom antalet anställda. 8 400 arbetar nu i Kina, men Sverige gynnas också, säger Håkan Samuelsson.

I Tyskland har Volvos nya fartspärr som bromsar bilarna vid 180 km/h blivit mycket omdebatterad. Kanske till förmån för Volvo, Süddeutsche Zeitung kallar spärren för ett ”PR-stunt”.
– Vissa kanske ropar och Volvo kan tappa vissa kunder. Men de hör inte riktigt till oss ändå. Kom ihåg att ett antal olyckor också inträffar på de säkra tyska motorvägarna eftersom de kör i extrem hastighet. Elbilar drar så mycket el i topphastigheter att batteriet skulle vara tomt omedelbart, säger Håkan Samuelsson.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com