Volvo-chefen: ”Återhämtningen kan gå snabbare än vi trott”

Nu kommer glädjande nyheter från Volvo Cars.
Återhämtningen efter corona går fortare än vad Volvo trodde.
– Den kan komma att gå snabbare än vad vi trodde. Tittar vi på försäljningen i USA är det en väldig stark återhämtning och vi ser även i Europa att kunderna kommer tillbaka väldigt snabbt, säger vd Håkan Samuelsson till Ekot.

Coronapandemin har slagit hårt mot bilindustrin och nybilsförsäljningen har nästan slagits ut helt under våren i vissa europeiska länder. Även i USA har det varit ett kraftigt ras. I Sverige sjönk nybilsregistreringarna med 50 procent i maj.

Men nu kommer positiva signaler från Sveriges största arbetsgivare Volvo Cars med 25 000 anställda. Försäljningen återhämtar sig snabbare än vad Volvo vågat hoppas. Nu kan tusentals anställda snart återvända från sina korttidspermitteringar.

– Vi återgår till full arbetstid första juli. Alla våra fabriker är igång. Alla våra försäljningsställen i världen är, i princip, igång. Det är väldigt glädjande att i maj i Kina så låg vi 20 procent högre än i maj förra året, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson till Ekot.

Håkan Samuelsson tror att Volvos återhämtning gått snabbare än för konkurrenterna och att kunderna kommit tillbaka väldigt snabbt. Från 1 juli går 10 000 tjänstemän tillbaka till normal arbetstid hos Volvo. Permitterade bilbyggare får stanna hemma ett tag till.

– Men andra halvåret finns det möjlighet att vi i princip skulle kunna producera för fullt. Men det hänger på hur snabbt kunderna kommer tillbaka och köper bilar, säger vd Håkan Samuelsson till Ekot.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com