Volkswagens nya tuffing: T-Roc Cab

Det finns en SUV för alla tillfällen i livet. Här är första bilderna på nya Volkswagen T-Roc Cabriolet som visas på Frankfurtsalongen. Bilen tar upp konkurrensen med Land Rover Evoque Cabriolet.

Bilvärlden består snart enbart av suv:ar – nu är till och med cabbarna högbyggda bilar med onödigt stora hjul.

Volkswagen har stolta traditioner att försvara när det gäller cabriolet-modeller: Karmann Ghia, Typ1 och Golf är alla succémodeller inom segmentet.

Då Golf inte längre finns som cab släpps det senaste tillskottet: Nya Volkswagen T-Roc Cabriolet. Bilen är en av marknadens få öppna suv:ar och en konkurrent till Land Rover Evoque Cabriolet, även om Volkswagen ogärna gör den jämförelsen. Resultatet får ändå sägas vara tufft och bilen ger ett kaxigt intryck.

Bilen visas upp av Volkswagen i Frankfurt om några veckor, men redan nu har bilder släppts. Evoque cab är måhånda inte någon stor succé, men Volkswagen tror inte köparna ser T-Roc cab som en suv utan tak, utan mer en snygg öppen bil i största allmänhet.

T-Roc Cabriolet blir tvådörrars och förlorar även B-stolpen för att taket ska kunna fällas. Baksätet blir smalare och trängre på grund av cabben, men rymmer två åkande. Även bagaget blir lidande, men enligt Volkswagens lanseringsbilder går en back vin in utan problem, tack för det.

Taket går att fälla på bara nio sekunder i hastigheter upp till 30 km/h. När taket sågas av mister cabbar en stor del av vridstyvheten, men Volkswagen har stagat upp MQB-chassit med tvärbalkar och styvare A-stolpe. Bilen blir också lite större än T-Roc med tak, fyra centimeter längre axelavstånd och 427 centimeter lång.

Förutom det så är mycket sig likt för vanliga T-Roc, samma förarmiljö med pekskärm och motorerna är även desamma.

Det innebär att instegsmodellen har en trepipig enliters turbospis på 115 hk och R-modellen får 300 hk. Försäljningen startar någon gång i höst och bilen levereras lagom till våren 2020. Svenska priser är ännu inte släppta.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com