Volkswagens nya satsning: Längre serviceintervall

Trött på dyr bilservice varje år? Med start från och med nya Golf 8 börjar Volkswagen med ett nytt servicekoncept – bilen behöver bara servas vartannat år.

Volkswagen introducerar med lanseringen av Golf 8 ett nytt servicekoncept som innebär att bilen inte behöver servas varje år. Det är nu 24-månaders intervall som gäller. Nyordningen gäller alla marknader i Europa.

Den nya serviceupplägget ersätter det tidigare upplägget med stor och liten service, där olja skulle bytas senast efter ett år eller 1500 mil.

Nu blir det en longlife-service igen som är giltig i upp till två år. Det kommer därför bara att finnas stora servicar i framtiden, så att det blir så mycket billigare är inte säkert.

I Tyskland lovar dock Volkswagen  ett enhetligt underhållsinnehåll och mer transparenta priser.
Enligt tyska medier kommer det nya underhållskonceptet gradvis att utvidgas till att omfatta alla modeller av Volkswagen när nya modeller introduceras.

Även svenska Volkswagen bekräftar att det blir ett nytt serviceupplägg från och med nya Golf.
– Detta kommer att gälla även för Sverige, men vi har kvar flexibelt serviceintervall för oljeservice, max 3000 mil beroende på körsätt, säger Volkswagens svenska informationschef till BytBil.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com