Volkswagen: Vi ska få ut 70 000 ID.3-bilar i år

I dag öppnade beställningarna för den efterlängtade elbilen Volkswagen ID.3.
Om drygt två månader får de första kunderna sina elbilar.
– Det har varit en mycket bra start med många kunder som redan omvandlat sina bokningar till riktiga beställningar, säger Volkswagens informationschef Marcus Thomasfolk.

Volkswagens nya elbil ID.3 premiärvisades redan på Frankfurts bilsalong i september 2019. Fabriken i Zwickau invigdes i november förra året. Tiotusentals europeer har förbokat den upphausade elbilen, men det är först i dag de kan göra en slutlig beställning.

– För våra förbokare har vi 30 000 First Edition bilar som alla är reserverade, vi har fler som väntar på dem om alla inte beställs. Efterfrågan på elbilar har öka, många vill hålla luften ren efter coronan. Men det är klart att pandemin försvårat lite för oss, säger Christine Leuderalbert under ett webbsänt pressevent på onsdagen.

Trots coronapandemin hoppas Volkswagen att ID.3 ska bli en av Europas absolut mest sålda elbilar i år.
– Vi hoppas leverera mellan 65 000 och 70 000 ID.3 i år, säger Christine Leuderalbert, Volkswagens produktchef för ID.3.

De svenska priserna för den välutrustade lanseringsmodellen startar på 419 900 kronor, innan avdrag på 60 000 kr för klimatbonus.
– Äntligen är det dags! Vi ser verkligen fram emot att kunna öppna orderboken och inom bara några månader börja leverera vår helt nya elbil som vi tror så mycket på. Intresset här i Sverige är fortsatt mycket högt och förbokarna längtar efter sin bil, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

De första bilarna saknar vissa delar av mjukvaran. Vid marknadslanseringen i september kommer nämligen App Connect-funktionen och avståndsfunktionen i Head-Up-display ännu inte att ha aktiverats. Volkswagen har haft en del utmaningar med mjukvaran och kunderna får åka in till sin återförsäljare för att få bilen uppdaterad. Senare kommer ID.3 likt Tesla att kunna uppdateras över nätet.

– De första uppdateringarna kommer att ske via handlarna. Vi förklarade redan förra veckan att bilen är så kul att köra, så vi behöver inte ge de här två finesserna ännu, men vi lovar att uppdatera bilen. Det är en cool display, så den kommer, säger Christine Leuderalbert.

Den som vill provköra ID.3 i Sverige får ge sig till tåls till oktober, då anländer demobilarna till Volkswagenhandlarna här hemma.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com