Volkswagen formskyddar förarlösa fordon

Bildkavalkad dök upp i patentansökan

Oväntade lösningar präglar formerna hos Volkswagen. Gissningarna om vad det är vi ser varierar. Vi vet förstås och svaret kanske förvånar.

Genèvebaserade WIPO är ett organ under FN som hanterar immaterialrätt. Som sådan är ansökningar som hamnar hos dem offentliga och det har gett oss insyn i Volkswagens framtidstankar.

I en ansökan från den tyska bilkoncernen finns skisser på ett tjugotal framtidsfordon. Formerna är spektakulära, från kantiga klossar till slanka sportbilar. Många av dem saknar vindruta – ett tecken på att de tänker sig fordonen som förarlösa.

Nu spekuleras det vilt i vad det är vi fått se. Är det möjligen det eldrivna modellprogram som Volkswagen nyligen annonserat, eller är det möjligen bara en designövning i form av en tävling eller ett projekt ihop med en institution eller ett universitet?

Efterforskningar som Bytbils researchteam har genomfört tyder på någonting helt annat. Nämligen hushållsapparater!

Volkswagens senaste ser ut att ha antisladdsystem.

Volkswagen testar antisladdsystem.

Formgivningen har onekligen mer med generell industridesign att göra än med konventionella bilformer. Syns det någon koppling till Volkswagens modellprogram? Nej. Men likheten med en mikrovågsugn är slående.

Den här har dock framruta för god sikt.

Den här har dock framruta för god sikt.

Vi ser fram emot den dag vår lunchkorv blir dieselvärmd. Smakrikt!

Foto: WIPO, Wiki Commons, Rebekah Nemethy/Consumer Report
redaktoren@bytbil.com

 

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com