Vision 7S – Skodas nya väg framåt

Visar framtidens designspråk

Skoda har lanserat ett nytt koncept som baseras på MEB-plattformen och ska ge en tjuvkik på hur biltillverkarens framtida modeller kommer se ut.

Volkswagengruppens Skoda har avslöjat ett nytt designspråk, men även en ny logga, samt ett nytt koncept – Skoda Vision 7S. Allt är en del av deras långsiktiga strategi Skoda Strategy 2030.

Konceptet Skoda Vision 7S är en sjusitsig familje-suv som baseras på Volkswagens MEB-plattform. Den har ett 90 kWh-batteri som ger en räckvidd på över 60 mil, enligt WLTP. Interiören präglas av hållbara material, interaktiva ytor och funktioner. Dessutom är det Skodas första modell som har en matt lack.

Lanserar nytt designspråk

I och med konceptet har ett nytt designspråk lanserats. Det betyder att Skoda en ledtråd på hur de kommande modellerna från Skoda kommer se ut. Designspråket definieras av tydliga, reducerade linjer som samtidigt ska betona enkelhet. Tech-Deck Face, fronten på konceptet, är ett exempel på det nya designspråket. Den får även en ny logotyp som ska symbolisera ett uttryck för digitala medier och kommunikationskanaler. Färgerna Emerald och Electric green ska symbolisera riktningen mot hållbarhet, elektromobilitet och ansvarsfullt resursutnyttjande. De kommer användas från och med nästa år.

Varje år fram till 2026 ska Skoda lansera en ny elektrisk modell, varav Vision 7S är en av dem. Dessutom har tillverkaren planer på att lansera en mer kompakt suv, samt en mindre bil. 2030 gör Skoda bedömningen att 70 procent av deras försäljning kommer bestå av helt eldrivna modeller.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com