Vinnartrio kör STCC för PWR Racing Team

Johan Kristofersson ger guldglans

PWR Racing Team presenterade i dag vilka förare som ska köra SEAT Leon STCC-bilarna under säsongen. Emma Kimiläinen och teamets VD Daniel Haglöf kompletteras med en förare som kan titulera sig såväl STCC-mästare som trippel Carrera Cup Scandinavia-mästare, nämligen Johan Kristoffersson.

Tillsammans har trion tolv mästerskapssegrar och över 120 racevinster, detta trots en medelålder på bara 30 år. Målet med kommande säsong är tydligt, siffran framför antalet mästerskapssegrar skall lyda tretton efter finalen på Ring Knutstorp.

– Johan, som gick obesegrad genom Carrera Cup Scandinavia förra året, är en värvning som vi har jobbat på sedan slutet av förra säsongen. Han är en multitalang inom motorsport som visat sig vara snabb oavsett bil och underlag. Jag är väldigt nöjd med att Johan kör för PWR Racing Team i STCC detta år, säger Haglöf.

Emma och Daniel gör båda sin tredje säsong i STCC för PWR Racing Team som för övrigt fyller fem år denna säsong.

– Detta blir första gången jag tävlar i Sverige för ett team som inte drivs inom familjen, men jag känner stor tillit till Haglöf och det team han och Poker har byggt de senaste åren. Jag är enormt sugen på att vinna STCC igen och känner att chanserna är goda med PWR och SEAT. Det känns också bra att Bauhaus med i ryggen när jag nu återvänder till sveriges elitklass i banracing. Utöver det är det väldigt värdefullt med så mycket körning som möjligt på hög nivå, säger Johan.

Teamet kör just nu försäsongstester på Karlskoga Motorstadion och kommer så småningom att presentera en reservförare som bland annat kommer att köra en av teamets bilar på Solvalla, när STCC krockar med Johans åtaganden med Volkswagen i Rallycross-VM.

– Att kunna presentera en förar-line up av den här kalibern känns enormt bra. Att vi fortsatt är det enda teamet med en kvinna bakom ratten i en av våra bilar gör inte saken sämre. Vi har ända sedan starten trott fullt ut på att det är rätt väg att gå inom elitracing, något som fallit väldigt väl ut. Emma har redan tagit tre pallplaceringar och jag tvivlar inte en sekund på att det blir fler i år! Nu vill jag bara att säsongen ska komma igång, säger en märkbart ivrig Poker Wallenberg.

Foto: PWR Racing Team / Martin Öberg
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com