Video: Lamborghini Countach fångas för första gången på video

48-volts mildhybrid • 6,5-liters V12-motor

I augusti visades en återskapad version av den klassiska modellen Lamborghini Countach upp för första gången. Nu har bilen fångats ute på vanliga gator och den har en minst sagt trevlig motorn.

I augusti meddelade Lamborghini att de skulle återuppliva en klassisk modell i form av Lamborghini Countach.

Den tillverkas i 112 exemplar och alla var redan slutsålda när modellen presenterades. Varje exemplar kostade 2,6 miljoner dollar, motsvarande 22,5 miljoner svenska kronor. Dock är modellen inte helt ny, utan baseras på Lamborghini Sian, som lanserades för två år sedan. Den baseras i sin tur på Lamborghini Aventador.

Lamborghinin Countach är en hyllning till modellen som tillverkades fram till 1990. Foto: Lamborghini

Bilen är en 48-volts mildhybrid och har en 6,5-liters V12-motor som levererar 785 hästkrafter. Förbränningsmotorn får hjälp av en elmotor på 34 hästkrafter och systemeffekten uppgår till 819 hästkrafter. Kraften till de fyra hjulen (yes, den är fyrhjulsdriven) går via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. 0–100 km/h ska klaras av på 2,8 sekunder, 0–200 km/h ska gå på 8,6 sekunder och den har en toppfart på 355 km/h. 30 olika färgkombinationer fanns att välja mellan.

Leveranserna till de första kunderna är schemalagd till första kvartalet nästa år. Nu har ett av exemplaren för första gången fångats på film när den ska köra ut på vanliga gator. Du ser videon nedan. Antagligen är det samma exemplar/prototyp som visades upp när modellen lanserades. Motorn låter minst sagt trevligt.

Lamborghini Countach i sin grundform tillverkades av den italienska biltillverkaren mellan 1973 och 1990. I oktober visade Lamorghini även upp en återskapad version av prototypen till Countach och den tillverkades med samma metoder som de hade på 70-talet.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com