Video: Här stjäl de sex Dodge Challenger Hellcats på 40 sekunder

Ett värde på 6,3 miljoner kronor

”Gone in sixty seconds”, bokstavligen talat.

För på mindre än en minut blev en bilåterförsäljare i Kentucky av med sex helt nya Dodge Challenger Hellcats.

– Det ser ut som att de hade någon form av uppfattning av hur vårt säkerhetssystem fungerar, säger ägaren Adam Bryant.

Det var i tisdags natt förra veckan som den snabba kuppen genomfördes.

Sex stycken Dodge Challenger Hellcats försvann på ett bräde (se videospelaren ovan för bilder från en av övervakningskamerorna). Fyra av dem stod i återförsäljarens showroom och två av dem stod utanför byggnaden.

Efteråt var Adam Bryant, ägaren till den berörda bilåterförsäljaren i Kentucky, bestört.

– Det är bara förkrossande. Det är bilar till ett värde av 600 000 dollar som är borta, säger han till den lokala tv-kanalen WKYT.

Hade nycklarna i sig

Enligt Bryant ska bilarna inne i utställningslokalen ha haft nycklarna i sig. Nycklarna till de andra två hittade tjuvarna inne i lokalen

Tjuvarna ska ha tagit sig in genom en av garageportarna – och hela förloppet ska ha varit över på ungefär 40 sekunder.

– Det ser ut som att de hade någon form av uppfattning av hur vårt säkerhetssystem fungerar. När man aktiverar alarmet tar det 60 sekunder innan det börjar ljuda. De var borta 20 sekunder innan alarmet satte av, säger Bryant.

Fem av sex återfunna

Fem av de sex stulna sportbilarna har senare återfunnits. En av dem ska ha kvaddats rejält under en polisjakt och föraren kunde arresteras.

Två av de övriga återfunna bilarna ska ha varit oskadda. Skicket framgår inte för de sista två, men en av dem ska i alla fall ha körts tills bensinen tog slut.

Vad gäller den Dodge Challenger Hellcat som ännu inte har återfunnits tror polismyndigheten att den ska vara någonstans i Alabama, enligt data från GPS:en.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com