Video: En norsk biltvätt på Island!

Tvättar tävlingsjeepen - inget för badkrukor

Hur rengör man en skitig och lerig tävlingsjeep? Med svamp och trasa? Tandborste och piasava-kvasten? Knappast. Det finns ett coolare sätt, säkerligen roligare också, men det är inget för badkrukor som avskyr kallt vatten.

Den 7-8 maj kördes det internationella mästerskapet för offroad-racing (FIA NEZ Formula Offroad) vid Hella, söder om Reykjavik, på Island. En tävlingshelg som bitvis blev en lerig tillställning där de imponerande och extrema offroadbilarna fick mycket skit. Bra skit alltså.

En som inte vill ha med sig en lerig bil hem i garaget var norske Pål Blesvik. Han hade en kreativ lösning på att lösa upp leran, sanden, pimpstenar, lavan – you name it – från sin 850 hästars tävlingsbil som går i klassen Unlimited. Efter ett sladdvänligt åk i leran var det raka vägen i plurret. Ner i den bokstavligen kallat iskalla floden som runnit ner från den slumrande vulkanen Hekla.

När du kollat klart på klippet och vill se mer av dessa extrema offroad-bilar rekommenderar eder redaktör att söka på Formula Offroad på Youtube eller varför inte spana in Formula Offroad News på Facebook för adrenalinstinna och våghalsiga klipp och nyheter.

FotoFormulaOffroadTV / Montage
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com