(Video) Burt Reynolds signerar jubilerande Trans AM

Snart 40 år sedan ”Bandit” blåste snuten

Året 1977 gick filmen ”Nu blåser vi snuten” (originaltiteln: Smokey and the Bandit) upp på bio och blev en stor succé världen över. Nu nästan 40 år senare hyllar Floridaföretaget Trans Am Depot filmen med 77 stycken Banditversioner av Camaro Trans AM.

Det finns bilar och bilmodeller som får så stort genomslag i en film att de borde räknas bland huvudkaraktärerna. En vit bubbla, färgglada Hundkojor och en Ford Mustang är några exempel, en annan bil är den svarta Pontiac Trans Am från 1977 med en guldfärgad örn på motorhuven. En bil som med Burt Reynolds i huvudrollen blev mångas idol i samband med filmen ”Nu blåser vi snuten”.

För er som inte sett, hyrt, streamat eller tankat filmen så har ni 1,5 timmes popcornunderhållning att se fram emot, för de flesta av oss som redan sett filmen så slår den svarta bilen med guldfågeln an på nostalginerven. Även om filmen kanske inte var ett ”cinemanistiskt” mästerverk (men ändå 6,9 på IMDB just nu) innehåller den flera klassiska scener.

Bilen var en Pontiac, ett märke som inte finns längre, men nu har företaget Trans Am Depot tagit fram en modern look-a-like med självaste Burt Reynolds välsignelse. Och underskrift. För det är vad de 77 ägarna får till sina Trans Am SE Bandit Edition, bilarna signerade av den numera 80-åriga Burt. Då, när filmen spelades in var det cirka 180 kusar under örnen, idag kan de nya ägarna få upp till 840 hästar.

Men vad de inte kan få är en … just det, Pontiac. Bilmärket gick i graven 2009 men GM-kusinen Chevrolet lever vidare och kan man leva med den ”lilla” detaljen att det är en Chevrolet och inte just en Pontiac så är det bara att signa upp sig och bli en 2000-talets Bandit!

Foto: Trans Am Depot
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com