Vicepresidentens lyxbilar säljs på auktion

Unik Koenigsegg och två dussin superbilar beslagtagna

Här står de uppradade, redo att säljas på auktion.
Korruptionsanklagade vicepresidentens lyxbilar kommer bli en sällan skådad bilfest för alla som vill göra ett fynd.

VÄLJ BLAND 131 FERRARIS HÄR

Ekvatorialguinea är en av de minsta länderna i Afrika, där presidenten Teodoro Obiang Nguema enväldigt styrt allt sedan 1979.
Det har aldrig genomförts några fria och rättvisa val i landets historia och de flesta företagen ägs dessutom av regeringsmedlemmar och deras familjer. Och så har vi värstingen: presidentens son Teodorín (hela namnet är Teodoro Nguema Obiang Mangue) som fått titeln vicepresident. Men han bryr sig inte om att styra landet. Istället har han mest ägnat sin tid åt att köpa lyxyachter och svindyra hyperbilar och leva gott i sitt franska slott värderat till en miljard kronor.
Men den ökände playboyen har i flera år varit anklagad för korruption av de franska myndigheterna och redan 2012 beslagtogs flera av hans lyxbilar och såldes snabbt på auktion.

Nu är det dags igen. Mer än två dussin rariteter – som beslagtogs 2016 – ska nu säljas på auktion. Och pengarna som de franska och schweiziska kronofogdarna får in kommer att gå till utvecklingsprojekt i Ekvatorialguinea.
Och vilka bilar som ska säljas!
En Lamborghini Veneno Roadster (det byggdes bara nio exemplar) med ett startpris på auktionen på 45 miljoner kronor.
En specialbyggd Koenigsegg One:1 – ett av endast sju exemplar. Det är oklart vad utgångspriset blir för den.
En gul McLaren P1 och en ljusblå Bugatti Veyron. Sen några ”vanligare” bilar som Ferrari Enzo, LaFerrari, Aston Martin One-77 och Ferrari F12tdf.

Auktionen kommer att äga rum på Bonmont Golf & Country Club i Schweiz, men än så länge är något datum inte satt.

Tycker du synd om vicepresident Teodorín? Då kan vi rapportera att han verkar klara sig bra. Så sent som i fjol flög han i ett privatplan till Brasilien och myndigheterna hittade då väskor med 14 miljoner kronor i kontanter och 20 klockor med ett sammanlagt värde på 20 miljoner.

VILKEN FERRARI FÖREDRAR DU? SE BILAR TILL SALU

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com