"Vi sprängde högtalarna i pilsner-åket"

Den omtalade Blocket-bilens nya liv i Växjö

Kom ni ihåg pilsner-åket som annonserades på Blocket? Nu är den såld till fyra festglada killar från Växjö.
– Den är jätterolig, men det var synd att vi sprängde högtalarna direkt, säger Elias Königsson.

Pilsner-åket från Jönköping orsakade stor uppmärksamhet på Blocket för några veckor sen. Den knallgröna Heineken-vanen hade skapats av fyra killar i Jönköping och var en uppmärksammad profil på vägarna.
Annonsen på Blocket blev också uppmärksammad, och köpare utlovades ett flak Heinekenöl vid snabb och smidig affär.
Nu är köpet klart. Fyra festglada unga män från Växjö åkte de 15 milen till Jönköping, betalade 50 000 kronor via swish och körde snabbt hem den.
– Men vi väntade med att dricka öl, det här var en torsdagskväll och vi var hemma runt 22 på kvällen, berättar Elias Königsson, en av köparna.

När Elias var klar med nattskiftet på sitt arbete kastade han sig över prioritering ett, att ordna nya och bättre högtalare i pilsner-åket.
– Vi sprängde de gamla högtalarna direkt. Och det måste vara bra ljud i bilen så nu har vi satsat på två 12-tumsbasar som är kopplade på ett steg och levererar 2000 watt. Och sen har vi totalt tio högtalare i bilen.
– Vi skulle kunna ha en konsert i Växjö om vi öppnade dörrarna.

Men på senaste turen blev det för mycket – och för hög – musik. Pilsner-åkets batterier klarade inte påfrestningen.
– Allt bara dog, säger Elias Königsson. Vi drog all ström ur batterierna, trots att vi satt i dubbla batterier. Nu måste vi byta generator, sen är vi ute på vägarna igen.

Det låter som att ni knappt haft tid att dricka öl?
– Jodå, Det har blivit en del Heineken, mest för sakens skull…för att matcha bilen. Och vi har gett bilen ett nytt namn, ”Henke”, som smeknamn för Heineken.

Läs även: Pilsner-åket blev dyrare än planerat

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com