Varvvilliga sportbilsförare stoppas i Monte-Carlo

Den lokala polisen gillade inte högt ljud

Under Top Marques Show i Monaco tidigare i april var den klassiska lyx-staden Monte-Carlo invaderad av sportbilar och supersportbilar på gator och torg. Även om förarna höll hastighetsgränserna gillade inte ordningsmakten de höga varvtalen. Se filmen här.

Ungefär som ägare och entusiaster av amerikanska bilar och raggare åker till Västerås i första helgen i juli varje år för att se bilar och burnisar på Power Meet, så åker mängder av sportbilsägare och supersportbilsfantaster till Monte Carlo i april för att besöka Top Marques Show i Monaco. Gator och parkeringar är fyllda med fler lyxiga och dyra bilar än någonsin under dessa dagar då lyxmässan pågår

Att då köra snabbt som Lewis Hamilton på gatorna är inte att tänka på (det ska man ju inte göra annars heller i och för sig), utan det är mer cruising som gäller. Men då och då vill man ju vid något rödlyse varva upp V8:an, sexan, V10:an eller hur många cylindrar man har. Eller varför inte i den legendariska tunneln under Fairmont Hotel. Lika mycket för sin egen nöjes skull som för alla sportbilslovers som står redo med mobilkameror och selfie-pinnar.

Men den här gången blev det lite annorlunda film, när trafikpolisen satte ner foten och delade böter till högljudda bilar och dess förare. Till och med Youtube-profilen Shmee150 blev stoppad i sin McLaren. Boten var på 300 Euro.

Foto: G-E SUPERCARS Youtube
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com