Världens risigaste Jaguar? Så dyr är den

Årets galnaste renoveringsobjekt

Är det här världens dyraste rishög med tanke på skicket? Jaguar E-typen från 1969 är både krockad och rostig.  Ändå uppskattas den säljas för 250 000 kr på nätauktion.

Att äldre entusiastbilar har ökat i värde de senaste åren har nog inte gått någon förbi. Många bilmodeller slår börsen i värdeökning. Jaguar E-type är exempel på en bilmodell som har blivit löjligt dyr.

Eller vad sägs om den här krockskadade E-typen XKE 4.2-litre Roadster? Den bjuds nu ut på auktion med ett förväntat pris på mellan 200 000 och 250 000 kronor.

Det krävs en bilsamlare med riktigt starka nerver och snäll partner för att klara av det här renoveringsobjektet för det priset. E-typen är rejält krockad. Karossen är genomrostig på flera ställen och inredning såg sin bästa tider för sisådär 20 år sedan.

Frågor du oss borde den nog gå till skrot, smältas ner och återfödas till en miljövänlig Jaguar I-pace.

Men en riktigt driven bilrenoverare kanske säger annorlunda? En Jaguar E-type Roadster kan gå för mellan 1,5 och två miljoner kronor. Bilen som bjuds ut har i alla fall ett certifikat som styrker dess äkthet och matching numbers på motorn och karossen. Bilen har originallacken och orignalklädseln kvar – men den kommer du inte ha någon glädje av…

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com