Var Ferraris första fyrsätare – 660 hästar

V12-motor • 660 hästkrafter

När den lanserades, var den Ferraris första modell som hade plats med fyra sittplatser. Dessutom har den fyrhjulsdrift och en V12-motor.

Hos Autoropa AB finns en Ferrari FF. Den är årsmodell 2013 och har rullat 5 350 mil.

Under motorhuven finns en 6,3-liters V12-motor som genererar 660 hästkrafter och 683 Nm. Kraften till de fyra hjulen går via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Accelerationen 0–100 km/h går på 3,7 sekunder och toppfarten är 335 km/h.

Ferrari FF lanserades på bilsalongen i Genéve 2011. Namnet FF kommer från Ferrari Four, vilket syftar på att modellen är fyrhjulsdriven och att den har fyra sittplatser. Bilen har en halvkombilucka och fällbart baksäte, vilket gjorde den till den rymligaste Ferrarins dittills.

Bilen är lackerad i Nero Daytona med läder och alcantara i interiören, med bilmattor i färgen Nero. Bilens grill har kromade kantar. Fordonet har även ett panoramaglastak, plus att bilen har gula bromsok och sportavgasrör. Mattan i bagageutrymmet är i alcantara, medan instrumentbrädan är i kolfiber. Som en specialbeställning broderades FF:s logotyp i nackstödet.

Är man intresserad av denna Ferrari, finns den hos Autoropa AB i Stockholm för 1 295 000 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com