Unikt köpläge: Polestar 1 till salu i Sverige

Finns bara fem stycken i hela landet

En väldigt ovanlig bil har landat hos återförsäljaren Shift Sundsvall.
De har fått in en Polestar 1 – som bara ska finnas i fem exemplar i hela landet.
– Jag antar då att det är den första Polestar 1 som kommer ut till försäljning i Sverige, säger Max Karlsson på Shift Sundsvall.

I fredags fick återförsäljaren i Sundsvall in bilen. När de under tisdagen skulle lägga ut annonser på Blocket och Bytbil gavs en påminnelse om hur pass ovanligt, eller snarare icke-existerande, det är att en Polestar säljs i Sverige.

Polestar fanns nämligen inte med bland de valbara kategorierna.

– Så jag fick ringa in och be om att få den kategorin inlagd, säger Max Karlsson.

– Jag antar då att detta är den första Polestar 1 som kommer ut till försäljning i Sverige. Det finns ju bara fem stycken i Sverige, så visst är det ovanligt.

Bilen i fråga har hela utrustningspaketet. Med det sagt finns det bara en enda sak att extrautrusta bilen med: En matt lackering som kostar 50 000 kronor extra.

Enligt annonsen har den gått under 500 mil och den förra ägaren gör sig av med den då denne, enligt uppgift, är ute efter en Ferrari i stället.

– Det var väl dags att byta, helt enkelt. Vi alla har våra olika intervaller, säger Max Karlsson.

För bara några veckor sedan skedde de första leveranserna av Polestar 2. Den allra första leveransen i Europa gjordes till Sture Stensson från huvudkontoret i Göteborg.

Skillnaden mellan dessa bilar är ganska stor.

– Polestar 2 riktar sig mer till ”Svensson-marknaden” medan ettan är mer en sportbil.

Hybriden Polestar 1 har 600 hästkrafter från den fyrcylindriga motorn i kombination med två elmotorer på bakaxeln. Vridmomentet är 1000 Nm.

Men den kostar förstås mer än uppföljaren. Polestar 2 har ett pris från 659.000 kronor.

Den Polestar 1 som nu säljs av Shift Sundsvall har en prislapp på 1 950 000 kronor.

– Så vitt jag har förstått det har de här bilarna bara sålts till utvalda personer. Det som gör den unik är att det är en samlarbil som bara görs i en specifik upplaga, säger Max Karlsson.

Det måste vara roligt för er att få in ett sådan här ovanlig bil?

– Ja, verkligen. I det här fallet finns det ju som sagt bara fem stycken i hela Sverige. Så det är ju en lyckoträff att just vi här i Sundsvall har fått chansen att visa upp något sådant här.

Även om annonsen i skrivande stund varit uppe i mindre än ett dygn har de redan fått in ett antal förfrågningar om bilen. Att den skulle vara svårsåld tror Max Karlsson inte.

– Vi har fått ut den inom en månad, det tror jag, säger han.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com