Unikt färgad McLaren säljs

En av 50 exemplar som tillverkades

Endast 50 exemplar tillverkades för att fira McLarens seger i Le Mans 1995. Men ett exemplar är unikt tack vare sin färg. Nu finns den till försäljning.

En unik McLaren 650S Le Mans ligger ute till försäljning hos brittiska Piston Heads. Endast 50 exemplar av den brittiska sportbilen tillverkades.

Modellen lanserades för att fira McLarens seger i 24-timmarsloppet i Le Mans 1995. De tillverkades av McLaren Special Operations och 49 exemplar lackerades i sejgrå (sarthe grey). Men ett enda exemplar, den här bilen, lackerades i stället i solgult.

Färgen är inspirerad av den Harrodssponsrade McLaren F1 GTR som slutade trea i Le Mans 1995. Det året slutade McLaren etta, trea, fyra, femma, och 13: e. Den första ägaren till bilen var en vän till ägaren till McLcarenbilen som slutade trea. Ägaren till 650S fick specialtillstånd att få bilen lackerad i gult.

Under motorhuven finns en 3,8-liters V8-motor med biturbo som levererar 650 hästkrafter och 678 Nm.

Eftersom bilen är en Le Mans-variant, har bilen en takskopa, en förstorad bakre diffusor, en splitter, sidokjolar, där alla uppräknade delar är i kolfiber. Bilen har även unika femekrar, och bromsoken är målade i solgult.

Interiören består av svart läder i kombination med alcantara. Den har även komfortstolar, detaljer i kolfiber och högtalare från Meridian.

Bilen har rullat 9 816 kilometer och kostar 239 950 £, motsvarande 2,88 miljoner svenska kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com