Unik Ford säljs – ägs av Formel 1-världsmästare

Forden har fått en mängd med uppdateringar

Fyra år efter att den införskaffades har en rad med uppgraderingar gjorts på en Ford Bronco från 1970. Bilen ägs av Jenson Button och säljs nu på auktion.

Vi på Bybtil skriver ofta om olika fina eller ovanliga bilar som säljs på auktion. Om skicket på bilen är fint, kan värdet gå upp, men även om någon kändis äger eller har ägt fordonet. I det här fallet är den både i fint skick, och har ägts av en känd person.

Bilen i fråga är en Ford Bronco från 1970. För tillfället ägs den av Formel 1-världsmästaren från 2009, Jenson Button från Storbritannien. Nu säljs bilen på onlineauktionen Collecting Cars. Jenson Button köpte bilen för fyra år sedan, och har sedan dess gjort en rad med uppdateringar på bilen.

Under motorhuven finns en 4,9-liters V8-motor och kraften till de fyra hjulen går via en treväxlad automatlåda.

Forden är lackerad i en mörkblå färg och har svarta hjulhusförlägningar. Dessutom finns det röda accenter runt frontgrillen, dragkrokarna och Ford-märket. Strålkastarna har uppgraderats och bilen har även utrustats med extra strålkastare från KC. Den har även 17-tumsfälgar och 35-tumsdäck. Interiören har läderklädsel, en Kenwood-stereo och USB-kabel. Hjulupphängningen har även höjts och Bilstein-stötdämpare har monterats, samt har skivbromsar från Wilwood.

Bilen ska vara i fint skick och den senaste servicen på bilen utfördes 2018.

Är man intresserad att lägga ett bud, har man till fredag på sig. I skrivande stund är det ledande budet på 90 500 $, motsvarande 823 371 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com