Tyskimporterad trimmad TT

Trimmad med 150 extra hästkrafter

I sitt grundutförande genererar den 400 hästkrafter. Men den här Audi TT RS coupén:n har trimmats så att den har 150 hästkrafter till.

Hos Sydsverige Bilcenter AB finns en Audi TT RS Coupé. Den är årsmodell 2018 och har rullat 5 830 mil.

Under motorhuven finns en 2,5-liters rak femma som i sitt grundutförande genererar 400 hästkrafter och 480 Nm. Kraften till de fyra hjulen går via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Accelerationen 0–100 km/h går på 3,7 sekunder och toppfarten är 250 km/h.

Audi TT presenterades 1999, och den tredje generationen gjorde sin entré 2014. Jämfört med tidigare generation var den mer vinklad och 45 kilo lättare. Den delar plattform med bland annat Audi A3, Volkswagen Golf, och Skoda Octavia. Modellen konkurrerar exempelvis mot BMW Z4, och Mercedes SLK.

Just det här exemplaret är lackerad i vitt, där interiören har helskinnsklädsel. Den importerades från Tyskland 2019. Den har även Audi performance-paket monterat från fabrik och unitronic steg två i motorn samt växellåda, vilket gör att effekten ökar till 550 hästkrafter.

Bilen är utrustad med halvbur i kolfiber, framrör från Catless, coilovers från KW, och sportstolar. Den har en multifunktionsratt i alcantara, farthållare, antisladd- och antispinnsystem, avbländande back- och sidospeglar, samt vägfilsassistans.

Är man intresserad av denna Audi, finns den hos Sydsverige Bilcenter AB i Löddeköpinge för 749 900 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com