Tre motorer i snabbaste Peugeoten någonsin

Så snabb är dubbelhybriden 508

Här är en av Peugeots huvudnummer inför Genève-salongen. Fransmännen släpper en sportig laddhybrid i 508-kläder. Tre motorer ser till att 0-100 går på 4,3 sekunder i 508 Peugeot Sport Engineered.

– Elektrifieringen skapar en fantastisk möjlighet att utveckla nya körsensationer. Det vi skapar nu är ”neo-prestanda” med nya energikällor, nya funktioner, nya utvecklingsområden och nya möjligheter, säger Jean-Philippe Imparato, VD för Peugeot.

Med Peugeot 508 som grund har ingenjörerna därför tagit fram en konceptbil som presterar 0-100 km/h på 4.3 sekunder, och toppar 250 km/h.

Tre stycken motorer kombineras: bensinmotor på 200 hk, en 110 hk elektrisk motor på framaxeln och en 200 hk elektrisk motor på bakaxeln, för att maximera kraft och acceleration. Tillsammans skapar motorerna ett vridmoment på 500 Nm och 508 Peugeot Sport Engineered når med detta en nivå som motsvarar en bil med en traditionell förbränningsmotor på 400 hk.

Batteriet (på 11,8kWh) levererar 100% elektrisk körning i upp till 50 km enligt WLTP.

– Elektrifieringen har gett Peugeot möjligheten att utveckla den sportigaste modellen någonsin. Vi har drömt om att göra detta och nu har vi förverkligat vår dröm, säger Bruno Famin, VD för Peugeot Sport.

Chassit är förstås uppstyvat på Peugeot 508, bland annat för att minska höjden ytterligare på redan låga modellen. Dessutom har spårvidden ökat med 24 mm fram och 12 mm bak.

508 Peugeot Sport Engineered har den speciellt framtagna färgen ”Selenium Grey” som byter färgton beroende på vilket ljus den befinner sig i. För att understryka den sportiga och moderna karaktären har Peugeot Sports designers även arbetat med kontrastfärgen ”Kryptonite”.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com