Toyotas nya elbilskoncept: bZ Compact SUV

Konceptbilen en glimt av framtiden

Med ett stilrent yttre, säten i växtbaserat material och en vikt mittskärm ger Toyota bZ Compact SUV Concept en hint om hur deras framtid ska se ut.

Los Angeles Auto Show drar förvisso igång imorgon, fredag. Men redan nu ges en försmak på vad våra transatlantiska bilvänner ska få se på nära håll från Toyota.

Det handlar om Toyota bZ Compact SUV Concept. Konceptbilen ger en inblick i framtiden för japanernas beyond Zero-serie (bZ), vars mål är att nå koldioxidneutralitet till år 2050.

Denna kompakta el-SUV är en stilren historia med en tydlig futuristisk touch. Hjulens placering i hörnen ska ge en uppfattning av att bilen rör på sig även om den står stilla. Eftersom den är byggd på en renodlad elbilsplattform ges det en extra rymlig interiör – som även den bjuder på överraskningar. För visst är det är svårt att inte stanna till vid den vikta mittskärmen?

Säten i växtbaserat material

Toyota själva väljer att inte prata något om den där skärmen. Istället läggs mer vikt på att betona hur designteamet fokuserat på användandet av hållbara material, där sätena till exempel har gjorts på växtbaserade och återvunna material.

På tal om att prata finns det ett nytt assistanssystem som baseras på ljud- och ljussignaler. Konceptbilen ska kunna svara på kommandon och förfrågningar från personer i både fram- och baksätena.

Mycket mer än så bjuds vi inte på i dagsläget. Mer information om Toyota bZ Compact Suv kommer att komma senare i december.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com