Totalrenoverad Volvo PV 544 i nybilsskick går under klubban

Totalrenoverades 2017

En körsbärsröd Volvo PV 544 från 1965 säljs snart på en svensk auktion. Genom åren har den endast haft ett fåtal ägare. För två år sedan avslutades dessutom en totalrenovering på mutternivå.

Under den pågående oktoberauktionen hos Bilweb Auctions finns ett antal fina bilar till försäljning. Bland annat ska flyktbilen från Norrmalmstorgsdramat gå under klubban, och så även en fin Jaguar E-type från 1966.

Ytterligare en bil som kommer säljas är en röd Volvo PV 544 Sport 11234G från 1966. Volvo PV 544 såldes mellan 1958 och 1965.

Just det här exemplaret såldes som ny runt jul 1965 och renoverades lite under slutet av 80-taket, eller början av 90-talet. Bilen såldes vidare 2017 och vederbörande påbörjade en helrenovering av bilen på mutternivå. Den har en ny kaross med allt nytt eller renoverat under. Två år senare var bilen färdig. Då skänkte ägaren fordonet till sin son. Familjen var dedikerade PV:s G-entusiaster. Och nu ska bilen säljas vidare på grund av ett kommande husköp.

Motorutrymmet är självklart i nyskick, och motorn fick lite vassare kam vid renoveringen, men har rätt ljud och känsla. Även inredningen är i nyskick, men lite jobb är kvar runt bakrutan där tyget inte är helt inpassat. Dock är Bilweb Auctions helhetsintryck att bilen är i ett närmaste perfekt samlarskick, men är också i ett lika fint användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt och Shaun Major, värderingsmän på Bilweb Auctions: ”Sällsynt snygg renovering utförd på en förstklassig nivå.”

Är du intresserad av bilen har den ett bedömt värde på mellan 350 000 och 400 000 kronor. Dock är det ledande budet i skrivande stund på 250 000 kronor. Du har fram till torsdag förmiddag på dig att lägga ett bud.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com